Followers

...:: Danish..Danish.. ::..

Sabtu lepas, kami pegi ke Majlis Jamuan Akhir Tahun Sekolah Incik Hubby yang di adakan di Awana Golf n Country Club, Genting hINGLANDS.. Sepanjang majlis berlangsung,anak teruna i ni telah menimbulkan banyak kontroversi..hahahaahaha.. Arini nak tempek gambar-gambar kontroversi yang di cetuskan oleh si comel..Waaa, kecik-kecik dah pandai kontroversi ya sayaNG... tak mau tak mau.. 


Memula sampai,dia dah panas bontot, xleh duduk diam..Adoiii, haru MAJLIS.. kAlau suruh duduk diam-diam, dia menjerit sekuat hati,waaaa, malu la mummy sayang oiii..
Kalau bg dia jalan, abis 1 dewan dia jalan sambil bawak sudu ni, ketuk-ketuk sume benda,,

Semua orang yang dia jumpe dia p tegur, orang layan ke x, dia blakang kire okeh 

Masa i n incik hubby dok sebuk makan-makan, baru perasan Danish hilang..cari punye cari, kat sini upenye dia.. hadoiiiii, Pandai dia cari port,

Seronok betul dia berborak... Danish ni mmg jenis x leh kalau xde kawan..

Dan kemudian, berebut kakak ainina comel pulaks!

 Dapat kat dia hokeh... korang mesti pk bkn-bkn kan tgk pics ni kan...no no no no! ini juz ciuman kasih seorang kakak utk adiknye laaa.. cium dahi je tau.. teknik fotografi yg membuatkan ianye kontroversi..haha...
Kakak ainina ni very lovely, dia sayang danish sangat-sangat, dia pimpin Danish x nak lepas,Danish nak tidopun dia x bagi,hehe.. 

okeh,Abis dah sume kontroversi, papa dah suruh balik

Sebelum balik, singgah bergambar kat strawbery park jap, x masuk dalam pun, sbb da byk kali sangat datang,

Papa ajak naik keta kabel,naik atas,(dia siap belikan sweater utk ank kesayangan dia tu)  tp, i x nak, lagipun musim skrg ni mcm x sesuai nak naik atas kan, sejuk melampau.. Dah x nak  naik atas, dia ajak p kl pulaks, i x nak jugak, hehe, malas nak berpenat-penat..Dalam pada sesi pujuk-memujuk ke kL tuh, Danish mengamuk, puting dia ilang, yes! yes! Maka perlu lah balik terus untuk membeli puting baru danish..hehe.. Dalam perjalanan balik, Danish dok mengamuk aje nak puting, mmg menguji kesabaran.. Akhirnye dia tertido jugak...Sekiann.... ;-)

..:: Danish dah pandai menulis ::..

Danish dah pandai menulis.. teruja sangat!! so sweet la kan.. Makin hari makin bijak si comel nih, nak tinggal p keje jap pun dah rasa rindu sangat-sangat

video

..::: Star Mall je lah ekk :::..

Salam jumaat yang indah..

Ahad aritu, sebelum incik hubby hantar kitaorang balik Chenor, singgah kat Star Mall kat Mentakab jap, sbb  incik hubby nak beli kasut keja,,, katanye kasut dia daif sangat dah,bocor dah, tambah skang musim ujan, lalu kot air sket, abis basah stokin..heeee,sian papa danish. Almaklum lah, kasut yang dia dok pakai p keja la ni tu ialah kasut yang hantaran masa kawen dulu, Dah 2 tahun lebih la kan, tahan betul kasut tu. Bak kata orang, "alah membeli, menang memakai".. berbaloi-baloi!..

Ini la dia kasut kenangan tu,walaupun dah koyak rabak, simpan tau b.. Sentimental value nih.. ehehe..            
[ lama-lama kang, saya jugak tukang buangnye, heee ]

Sebenarnye memula ari sabtu tu incik hubby ajak p Sogo, dia kata ada jualan murah, i kata xpayah la, stakat nak beli kasut je pun, nanti kena bayar duit minyak lagi, duit tol lagik.. then lame dia dok pikir, dia ajak lagi... tetibe ujan turun dengan lebat, alasan untuk tidak pegi makin kukuh. Weeeee, berjaya...

Esoknye, ari ahad, bangun tido, dia ajak p sogo lagi.. hahaha, kali ni nak bagi alasan ape lak ek... Then i pun pujuk la incik hubby, i kata kita p Star Mall ajaelah, lagipun dah otw balik Chenor, xde la penat sangat nanti kan..  Then, incik hubby pun bersetuju ajelah...

Waaa, pelik kan bila saya menolak ajakan untuk shopping.. haha, bukan ape, sbb dalam kepala xde ape nak beli.. Lagipun, penat la.. Danish makin aktif.. Penat sangat sangat.. Kalau p KL, balik sah-sah malam..penat sangat! Sekali skala boleh la.. Kalau p pun,  jap-jap Danish merengek nak susu, berak la, nak tido la.. nak memilih barang pun x senang.. Sudahnye makan-makan jap,incik hubby ajak  balik... Kalau i shopping, 2 3 jam mmg x cukup,1st nak survey dulu, pastu pilih, pastu fitting, pastu banding-banding,baru beli....haaaa...Sejak ada danish, x pernah lagi i shopping yang betul-betul shopping macam dolu dolu..(sumpah rinduuuuu sangat-sangat time tu, tapi apakan dayaku....),  Tapi xpe la, danish lebih beharga dari apepun kan!. Sudahnyee shopping online ajelah, senang, mudah, cepat.

Panjang pulak mengarut, pendekkan cite, kami ke Star Mall ajelah, dekat.. 45 minit dari Chenor. Kat Star Mall pun ada macam-macam gak, ada cinema, ada bowling.. bole la kan.. walaupun bangunan sekitarnye belum siap sepenuhnye lagi.

Ini la dia... (sumber google)

Danish mcm biasa la, kalau p shopping kompleks, teserlah ke hepiannye..Ke mana tumpahnye kuah kan! Kami singgah beli paratha chicken cheese jap.. 

Awat Danish pakai baju tido? Hee becoz time ni dah pukul 6, mandikan dia siap-siap, balik kang, bagi susu trus tido jek, sonang mak!

Then, tanpa membuang masa, terus menuju ke tujuan asal incik hubby. Danish pun sebok tolong papa pilih kasut

Dia dah start boring dah... sudah...

Pusing-pusing dia jumpe cermin.. ape lagikkk


Haaaa, kan dok bercakap aje depan cermin tu, dia ingat kawan dia kot..hahaha. lawak la danish ni..

Dah bosan situ dia p sini lak..

Suka betul ngan patung ni, layankan aje la..
 Itu je gelagat danish yang sempat d rakam, mcm-macam lagi gelagat si comel ni, tapi mummy kepenatan dok mengejar danish ke hulu ke hilir.. poning mak nak!

Selesai papa beli kasut, kami trus balik..  Kasut baru papa? x sempat nak snap.. nanti-nanti lah ye..hee, tata~

# dalam dok sebuk mengejar Danish, sempat jugak i rembat suar jeans baru 1 tau.. ( xtahan dugaan YOUUU)

::.. my homemade Nasi Ayam ..::

update blog jap sebelum p jaga exam...weeee

Weekend lepas, kami x jalan mana, duduk umah aje.. beristirehat + kemas umah.. bawak danish p taman pun tidak okeh! duduk rumah semata-mata. Almaklum lah, kami kan weekend husband n wife, bila ujung minggu tu, balik umah, slalu tertanye-tanye..ini stor ke rumah ni?? hehe, jgn marah ye darling.. 

Alasan incik hubby ialah dia menghalau tikus,,,kekeke,selalunye dalam kereta, dah dekat nk sampai umah dia akan mula bercerita lah pasal dia menghalau tikus... haha,ini budak manyak nakal..ada je alasan... dan begitulah setiap minggu, berganti bulan, berganti tahun.. ( semoga tahun depan ada rezeki kami dapat duduk 1 rumah)

Ari sabtu malam, incik hubby masak..Macam kebiasaan nye lah, kalau kat umah, dia lah masterchef kami.. Air tangan incik hubby mmg sodappp..i tolong masak nasi jek. 


Menu istimewa malam tu ialah  daging bakar berempah. Mmg terbaekkk lah sambil melayan kemenangan the red warrior + anugerah blokbuster.. 
(resepinya x tau sbb x tgk pun incik hubby masak, weeeee)

Untuk hari ahad lak, i masak nasi ayam special,(tepon my mom mintak resepi)..1 st time buat ni uolsss... Saje la tunjuk bakat, da lame sangat x masak kan, asek bagi suami mkn kedai aje.. Orang kata air tangan isteri pengikat kasih sayang suami.. Insyaallah lepas ni saya akan lebih rajin ke dapur!



Resepi :

1. Rebus ayam dalam air yang agak banyak selama 15 minit. 

2. Ambil ayam yang di rebus tadi, perapkan bersama bawang putih dan halia yang di tumbuk.Masukkan sedikit kicap manis/ sos manis ABC. Perap selama 15 minit. Kemudian goreng.

3. Untuk nasi :
                -tumiskan 2 ulas bawang putih dan  sedikit halia bersama mentega, masukkan beras yang sudah di basuh,gaulkan, kemudian masukkan air rebusan ayam tadi bersama 2 batang serai yang diketuk.Garam secukup rasa. Masak nasi mcm biasa.

4.Untuk sup :
               -tumiskan 3 ulas bawang merah, 2 ulas bawang putih, sedikit halia,sehingga naik bau, kemudian masukkan lebihan air rebusan ayam tadi, masukkan sup bunjut  adabi. Reneh selama 10 minit. Masukkan garam dan gula secukup rasa.

5. Untuk sambal :
             -masukkan 20 tangkai cili api, bersama 2 ulas bawang putih dan sedikit halia,cuka, garam dan gula secukup rasa. Kisar. Perahkan sedikit limau nipis.

6. Kicap, menggunakan kicap manis yang di campur bersama kicap masin.

7. Sedia untuk di hidang bersama hirisan timun,salad dan tomato..(kurang profesional 
    menulis resepi, ampunnnnn )

~ Impiana Cherating Resort- Day 2 (Part 2)

oKEH, sambung balik entri cherating..
Sesi petang lak diteruskann(lepas tido petang,kepenatan main air).. aktiviti petang lebih kurang je dgn sesi pagi,ada perubahan sket sket aje...

Lepas bangun tido,terus dia cari makanan..hadoii

View dari depan resort..


Sebelum tu kami ke terengganu jap, haha, mcm jauh je kan, padahal 5 minit je dah sampai terengganu.. Kali ni misi incik hubby mencari satar yang sedap kat kemaman.. Kat sini agak meriah dgn gerai-gerai yang menjual hasil laut,keropok lekor,satar,otak-otak.. Hampir sume kedai satar kot incik hubby singgah, tapi komennye,semua kurang memuaskan.. sudahnye i yang tlg habiskan... kolestrol..kolestrol..lepas mkn baru nyesal..kikiki

Kemudian kami ke kuala kemaman, incik hubby nak cari ketam n udang nak buat bbq sambil santai-santai kat pantai, tapi menghampakan,,,kat situ ada jual ikan je,, jenuh jugak la kami pusing-pusing area situ, xde.. so kami batalkan niat ber bbq n terus gerak ke pantai Cherating..
Add caption

Okeh dah sampai..
Kat sini ada gerai-gerai jual souvenir, baju-baju yang bertulis cherating.. Tapi harga boleh tahan mahal jugak la, kena pandai tawar menawar.. Papa belikan danish seluar bunga-bunga.. nak amik feel pantai la kunun..ecehhh


Singgah minum air kelapa.. papa je minum.. i makan jelly kelapa, tp sungguh x sedap.. xde rasa kelapa langsung..

Pantai cherating ni xde la cantik sangat..huhu perlu lebih banyak penambah baikan lagi..

Sudahnye kami balik resort dan danish terjun kolam lagi sekali ,sambil bergaya dgn seluar barunye..heheheh



Comel kan... (perasan)


Pantai kat resort ni lagi best...lagi cantik


Bagi peluang dia main pasir, hepi sungguh

Papa dah kepenatan mandi kolam, danish still bertenaga lagi walaupon dah menggigil kesejukan

Siap ada unggun api tau bila malam... sweet..

Pemandangan dari belakang resort, cantik kan..

Papa ajar danish main buai tradisional..

Okeh dah kepenatan, posing dulu sebelum tido..

Sebenarnya malam tu papa ajak keluar makan  ketam, sbb dia teringin sangat-sangat dah..mengidam...haha Tapi alkisahnye, i cakap nak tido jap eh b sayang, pukul 10 kang i bangun kita p mkn ye.. sbb dah x leh bukak mata sangat dah ni, jeles tengok danish tido... Sudahnye tido sampai pagi..hahahahaha, bangun pagi, incik hubby dah tarik muncung panjang-panjang dah...kekekeke..nak buat mcm mana, terbabas.. isteri dia ni kan mmg ratu tido..eheheeee..maka malam tu incik hubby pun tido dalam kelaparan, dia kata malas nak kua sorang-sorang.... Cian intan payung i... Mintak ampun ye sayang.. ♥ 

`surprise Itu Indah kannn~

Semalam dok ber fb
tetiba kat wall,terpampang gambar cokelat yang comel-comel from
terus order, pos trus ke skul incik hubby,surprise!!.. ehehehe, gediks!

XSAbar nk tunggu reaksi incik hubby kan...

~surprise ni best..., x kesah la bg ape pun, walaupun sekeping nota yg bertulis "i love u" d tinggalkan kat atas meja..tu pun dah cukup membuat kita tersenyum sepanjang hari



~ Impiana Cherating Resort - Day 2 (part 1)

Salam sume,
Arini nak update utk hari kedua kami kat cherating..
Kami xde la buat pape aktvt sangat sbb kami datang pun untuk berehat semata-mata..

Layan gambar je eh..tapi kualiti gambar x berapa bes sbb kamera kami murah aje,huhew

Hari yang indah bermula dgn breakfast dulu , danish ni sangatlah teserlah kehepiannyee.. kecik-kecik dah pandai kan.. haha, ikot perangai sape tah????
Danish jalan dari bilik sampai la ke cafe okeh..banyak kemajuan nih!

Wah, ai pakai skirt you..."hari ini dalam sejarah okeh..." terdiam sejenak encik hubby ku... kikikikiki, well incik hubby kata, isteri dia ni pakai ape pon cantik.. (~TERHARU


Bila dia dah pandai jalan.. nak pimpin dia?.... jangan harapla.. di tepisnye tangan ku ini

Kami breakfast kat kedai kopi aje..huhuhuhu

Teruna pujaan ku..

Breakfast kat sini ok la,ada byk choice jgk, hari 1st ada nasi lemak, bihun goreng, roti canai, kari ayam, bubur nasi ,desert-desert n mcm-mcm lagik, xsempat snap mknan sbb sume kelaparan..haha, dah siap mkn baru perasan,,huwaaaaa

Danish mkn banyak.. Roti telor, bubur nasi, pancake, bihun. ..Alhamdulillah, selera dia dah betul-betul pulih..cayang awakkk!!!

Lobby..

Kami.. semoga kebahagiaan ini berkekalan hingga ke akhir hayat.. aminnn

Masa untuk terjun kolam... oyeahhhhh!! pagi tu x ramai sangat org, maka dapat la kami konker,mandi sepuas-puas nye.. lepas setengah jam, ada la 2 3 family datang... 





Danish nangis nak ikot papa p belah sana..sana dalam la sayanggg

Suka bila papa bawak p kolam belah sana




Lepas mandi kolam,kami p jalan-jalan kat pantai lak..pantainye bersih..cantikk.. pantai ni mcm x sesuai sket utk mandi sbb berlekuk..so kami santai-santai je la kat tepi tuh..

Lepas sume dh penat , balik bilik, danish dah kebiruan kesejukan..nangis kuat-kuat lapar susu..haha.. pas minum susu,trus tido x hengat..