Followers

~ IMPiaN saya~

Salam pagi selasa..
Alhamdulillah, kita masih di beri peluang untuk meneruskan kehidupan..
Hari ni breakfast dgn nasi goreng lagik..Heee~ menu biasa tetap n berpencen yg ada kat kantin tu, biarpun kami merungut, makcik kantin tu x layan jugak.. Sudahnye, kami mkn jugak la ape yg ada.. SEKIAN.

Hari ni nak bercerita tentang impian..
Sebenarnya banyak impian saya yg masih belum tercapai, dan saya masih terus berusaha untuk menggapainya.. Alhamdulillah, selama ni apa juga yg saya impikan, cepat @ lambat, pasti Allah tunaikan jua. Syukur ke hadrat-Nya atas kurniaan yg di beri.. Tapi kena usaha la kan, bukan duduk berpeluk tubuh je, tunggu bulan jatuh ke riba.. heee..

Dalam masa terdekat ni,impian saya: :


1.Nak memiliki rumah Sendiri. - Insyaallah..Saya bukanlah mengimpikan sebuah rumah yang besar..Sbb saya pun bukanlah bergaji besar.. Cukuplah sekadar sebuah kediaman yg selesa, n memenuhi kriteria idaman saya.. Setiap orang pun mesti ada rumah idaman masing-masing kan.. Kalau boleh saya impikan sebuah rumah teres 2 tingkat Corner Lot dengan ruang parking yang mampu memuatkan 2 buah kereta, dan di tepinya ada sedikit ruang untuk danish n bakal adik-adiknya bermain kejar-kejar.. Kenapa saya nak rumah 2 tingkat? sbb saya mahukan ruang tamu yang luas.. Tapi harga pasaran rumah kat area chenor-temerloh sekarang ni sangatlah mahal.. semua around 240k ke atas.. Agaknya bila saya dapat memiliki rumah sendiri? Ya Allah, permudahkan lah urusan ku, murahkanlah rezeki kami..

Rumah Idaman

2. Pakai shawl dgn penuh konfident ( sbb incik hubby shuka! ) - haha yg ni pun boleh masuk kategori impian jugak ke..kakaka (malu lah!!!) tapi series!! saya sangat mengimpikan untuk bergaya seperti itu..Rasanye baru sekali kot saya pakai, masa tu incik hubby suka betol..haha, tapi saya yang x berapa konfident, jap2 p toilet, betulkan lilit-lilit.. sampai incik hubby naik rimas..waaa tersangatlah kurang konfident bila memakai shawl ni.. Nape x tau.. Tapi teringin sangat sangat sangat.. Dah berpuluh2 jenis shawl yg saya beli,sbb geram, semua cantik cantik marbeles, sudahnye pakai kat dalam bilik depan cermin je..haha, pastu bagi je kat sape2 yg nak.. Bila konfident nak datang nih?

Pakai depan cermin, pastu bukak balik.. need more practice kan kan, Buruk! haha

Semoga impian saya tercapai... Doakan untuk kamu juga! amin~

3 comments:

nik rosmawati said...

muka jiey tak bulat mcm muka nik.cantik jea kalau pakai shawl..hehe

QUEEN of Heart said...

Malu la nik, rasa x konfident nak kuar rumah. sudahnye tudung bawal jugak.Hehe.
**Cik puan nik mkin comel la

Totie@Tomy said...

pakai shawl..hehe ok jah mung jah tak berani nak try..aku hok muka bulat ni pakai jah..hehe