Followers

..:: jOm P mELAKA jOm ::..

Arini tanak cite sal Danish, nak cite lain lak, weeee~
Lepas raya aji aritu, i dok pikir-pikr skull holiday ni nak g mana erk.. Kalau balik kg lame-lame sangat, org kg bosan lak tgk muka i..phewwww~ I bagi cadangan kat incik hubby

Saya : b, cuti skul ni ada plan nak g mana-mana x?

hubby : Xde

Saya : Kita p Melaka nak x?

Hubby : Boleh

Saya : Tapi kita dok otel tau b, tanak la dok umah k.ani tau, nanti kalau kita 
              nak stay lama cket, hari selebihnya kita dok la umah k. ani. eh.. 

Hubby : Boleh sangat sangat

Saya : yEAy!!!!!

sUKE!!! sUKE!!! sUKE!!! heeee... Kak ani tu kakak incik hubby.. Masa kitaorang belum kawen dulu, kat umah k.ani la tempat kami meyinggah sambil berdating.. Bile dah kawen, xnak p pulak kan.. (lupe daratan btoll) 
Bukan macam tu la, no! no! no!, Bukan tanak p, juz x nak stay lama-lama sbb xnak susahkan dorg sekeluarga.. Lagipun kitaorang nak p bercuti,jalan-jalan , keluar masuk x menentu masa, so nanti ape lak kata diorang.. Pastu kalau dok kat umah kakak ipar, mesti nak kena sopan santun, bertatatertib bagai kan... Balik jalan penat-penat x kan terus nak terbugkam atas katil, mesti nak kena borak-borak, tolong-tolong kat dapor bagai kan.. Nasib incik hubby faham.

So pencarian hotel pun bermula lah.. Orang cerewet macam i ni, maunye sminggu membuat survey  sume hotel-hotel yang ada kat melaka tu menerusi incik google.. Muahahahaha... Memang cerewet! Bini sape la ni kan. Kadang incik hubby pun tension dengan perangai i yang satu nih.. Tension pun sayang hokeh!

Cari punye cari, pilih punye pilih, terjah blog situ sini, baca komen customer hotel-hotel berkenaan, dannnnn.... Akhirnyeee, pencarian telah berakhir..

Dan percutian kali ni, kami telah bersetuju untuk pilih budget hotel aje. Sebabnye ialah kerana Melaka ada banyak tempat untuk di terokai.. Walaupun kami dah banyak kali pegi, tapi Danish belum penah pegi lagi kan.. Sah sah la kami xde kat bilik sangat, balik bilik untuk berehat kejap n tido malam je kan. + ada sikit-sikit rasa kedekut..hahaha..Tapi yang penting hotelnye bersih dan selesa.. 

Kali ni kami pilih EURO RICH HOTEL MELAKA.. dari pandangan pelancong yang pernah menginap kat sini, ini komennye..






Ada juga komen yang negatif, tapi mungkin mereka hi-taste sangat kot.. Saya jenis x kisah, janji toilet mesti bersih, itu sangat sangat penting bagi saya..
Papepun,kena pegi sendiri baru tau macam mana kan, harapnye seperti komen-komen di atas la.. Booking dah d buat untuk 3 hari 2 malam..weee~ Serious x sabar!

Eh, kul 12.oo dah, time to punch out..ambik my little hero kat umah bb sitter.. tata~



5 comments:

nik ros said...

melaka panas sgt mana nik gi aritu. tapi dop tahu la masa cuti sek nnt.kot2 cuaca ok doh.

Izara4eva™ said...

nk g etekkkk !

QUEEN of Heart said...

nik : terpengaruh dengan entry nik, trus tetibe nak g melaka jugak, hehe

QUEEN of Heart said...

marilah nok g gak

aiNa yaZiD said...

melaka mmg tmpt yg strategi utk melancong~! :) aiNa suka jga g melaka.. heheh =)