Followers

Ragam Danish of the MontH

Bulan April hmpir melabuhkan tirainya.. Danish makin membesar dengan sihat dan kuat.. Setahun sembilan bulan..Alhamdulillah..Makin besar,makin banyak akal, makin bertambah lah keje mummy.. Xpe xpe, mummy xkesah sayang~ 
Mengikut pemerhatian saya, danish ni kalau tang wajahnye, memang saling tak tumpah macam papanya.. ala-ala fotostat gitew.. Tapi kalau tang perangainya, banyak ikut perangai mummy.. Yang paling menyerlah sekarang sifat ketelitian nya dalam satu-satu perkara, rajin kemas rumah n pembersih.. Memamng teserlah.. Contohnya,setiap kali nak masuk rumah, dia akan bukak kasut, dan amil kasut tu susun elok-elok kat tepi.. Alhamdulillah.. Contoh lain, kalau time nak mandi,dia kan bukak baju dan cari bakul baju kotor,dan letak baju dia kat situ, if kita letak merata, dia akan marah kita @ dia akan amik n letak dalam bakul..Contoh lain, kalau dia nampak karpet atau tikar terlipat sedikit, dia akan betulkan dengan sendirinya.. Kalau nampak air tumpah,cepat-cepat dia pegi amik tisu dan lap...Perkembangan yang sangat baik..Alhamdulillah, Syukur sangat..

Tapi kadang-kadang tu ada la hal yang boleh menaikkan darah kita, tambah tambah time kita penat-penat lepas balik keje.. biasala, budak-budak kan.. Maka hari ni nak tempek gambar-gambar comel danish sepanjang bulan april~ jom layanssssss


Danish suka main bola,,sampai dalam keta pun main bola

Yang ni paling menyayat hati, bangun tido,siap-siap nak pegi keja, tengok ada surprise dari danish... Huwaaaa,,, beg sembonia mummy nih danishhh... ya Ampunnnnn,, di jadikannya tempat meluahkan kretivitinya

Mummy sibuk kemas barang nak pindah rumah, danish amik kesempatan main bedak.. Habis setengah botol bedak di curahkan.. Sabar mummyyy!!~


Ni masa temankan papa pegi gathering kelab kereta.. Mummy ajak danish pegi mc D, n danish habiskan semua twister fries yang d beli.. Cayalahhhh, pedas pun dia pulun rilek je..

Balik dari mc D, lalu kat depan kedai mainan n danish terus berdiri ,taknak bergerak,, Sudahnye melayang duit mummy RM 18 , beli spiderman tu

Di apit dua awek comel..pheewittt

Danish terpaksa ikut mummy pegi jaga student untuk latihan kadet pertahanan awam selama 4 hari, setiap petang.. Sian anak mummy

Buah-buahan adalah makanan febret danish.. Semua jenis buah.. Yang kaler merah lagi dia suka..Bangun pagi pukul 6.30 pegi tunggu peti sejuk mintak buah pelam.. Hahaha





Semoga danish membesar jadi anak yang soleh, taat pada ibu bapa, bertanggungjawab, berbakti pada agama bangsa dan negara, serta berjaya di dunia dan d akhirat.. Aminn.
~MUMMY LOVES YOU SO MUCHHH~

4 comments:

Ara Afiq said...

hahaha. nakal la syg cik titi ni.

nik ros said...

dah start nakal dah.makin kurus la mummy.hehehe

QUEEN of Heart said...

cik titi : Saya budak bijak la.. ;)

QUEEN of Heart said...

nik ros ; tapi mummy danish ni makin gemokk..huwaaa