Followers

Weekend di Kuantan ~ zoo mini Teruntum

Assalamuaalikum..
Hari ni nak sambung last entri jalan-jalan kuantan dua minggu lepas.,..
Sebelum balik, kami ke zoo mini Teruntum,
Sebenarnya tak plan pun nak ke sini, Selama dok mai kuantan ni, tak pernah tau pun tentang kewujudan zoo mini ni..

Pagi tu sementara dok menunggu budak-budak ni bangun, i try la google tempat-tempat menarik kat kuantan ni.. Sebab terasa cam rugi pulak kan, susah payah sewa homestay kat kuantan,tup-tup utk tido je, pastu trus balik.. At least, pegi la jalan-jalan kuantan dulu sebelum balik, barulah terasa cam berbaloi-baloi kan.. Sebabnya plan utama nak lepak-lepak kat teluk cempedak pada malam tu tak kesampaian oleh kerana semua orang dah kepenatan..

Setelah menggoogle, maka terjumpa la tempat ni...tu pun tak banyak review pasal tempat ni.. tapi disebabkan dah takde tempat lain nak pegi,try lah pegi jugak.. Lollll, awat sebelum ni cek tak pernah tau pun tentang kewujudan tempat ni..

Tempat ni berdekatan dengan teluk cempedak jugak.. So far okey la, ada banyak jugakla haiwan kat zoo nii.. Masuk pun percuma,so tak leh nak komplen banyak-banyak. Boleh la dijadikan tempat riadah petang-petang..

Jom tengok antara yang sempat di snap petang tu..jomss

Burung Merak

iguana

CROCODILE

snake...


Burung unta

Cuaca petang tu agak panas, maka berteduhlah kami di bawah pokok nan rimbun iteww~

Danish ajak pi tengok rusa




Okey sesape yang nak bagi rusa makan, kat sini dijual kacang panjang beharga RM 1, beli then bagi rusa tu makan.. Danish takottt


Burung


Landak

Binturong

Burung lagikkk

Kawasan pintu masuk n tempat parking keta

Juga ada playground.. Danish lebih teruja nak g main kat sini daripada tengok haiwan-haiwan tu.. ehehehe

Beruang

Ada juga beberapa gerai menjual "colek"

Kami singgah makan-makan jap n trus gerak balik sebab tiket bas cik na balik shah alam dah beli kul 5 pm 


Kesimpulan nya tempat ni agak menarik untuk beriadah dan santai bersama keluarga n anak anak.. Kawasannya pun terjaga dan bersih.. Juz layanan penjual di gerai  yang kami makan ni agak kurang memuaskan kan..
Itu sajew untuk entri last ni.. Tata~
Tenkiu sudi singgah ..wink~ wink~

2 comments:

nik ros said...

hoho..tempat nik dating dulu ni..kikiki

Lily@MamaZaraZareef said...

akak tak pernah lagi masuk cni tau..en hubby jek pernah bwk anak2 ke cni..pernah ke area taman gelora tu just bwk anak2 main taman jekla + makan2..=p