Followers

..::: Star Mall je lah ekk :::..

Salam jumaat yang indah..

Ahad aritu, sebelum incik hubby hantar kitaorang balik Chenor, singgah kat Star Mall kat Mentakab jap, sbb  incik hubby nak beli kasut keja,,, katanye kasut dia daif sangat dah,bocor dah, tambah skang musim ujan, lalu kot air sket, abis basah stokin..heeee,sian papa danish. Almaklum lah, kasut yang dia dok pakai p keja la ni tu ialah kasut yang hantaran masa kawen dulu, Dah 2 tahun lebih la kan, tahan betul kasut tu. Bak kata orang, "alah membeli, menang memakai".. berbaloi-baloi!..

Ini la dia kasut kenangan tu,walaupun dah koyak rabak, simpan tau b.. Sentimental value nih.. ehehe..            
[ lama-lama kang, saya jugak tukang buangnye, heee ]

Sebenarnye memula ari sabtu tu incik hubby ajak p Sogo, dia kata ada jualan murah, i kata xpayah la, stakat nak beli kasut je pun, nanti kena bayar duit minyak lagi, duit tol lagik.. then lame dia dok pikir, dia ajak lagi... tetibe ujan turun dengan lebat, alasan untuk tidak pegi makin kukuh. Weeeee, berjaya...

Esoknye, ari ahad, bangun tido, dia ajak p sogo lagi.. hahaha, kali ni nak bagi alasan ape lak ek... Then i pun pujuk la incik hubby, i kata kita p Star Mall ajaelah, lagipun dah otw balik Chenor, xde la penat sangat nanti kan..  Then, incik hubby pun bersetuju ajelah...

Waaa, pelik kan bila saya menolak ajakan untuk shopping.. haha, bukan ape, sbb dalam kepala xde ape nak beli.. Lagipun, penat la.. Danish makin aktif.. Penat sangat sangat.. Kalau p KL, balik sah-sah malam..penat sangat! Sekali skala boleh la.. Kalau p pun,  jap-jap Danish merengek nak susu, berak la, nak tido la.. nak memilih barang pun x senang.. Sudahnye makan-makan jap,incik hubby ajak  balik... Kalau i shopping, 2 3 jam mmg x cukup,1st nak survey dulu, pastu pilih, pastu fitting, pastu banding-banding,baru beli....haaaa...Sejak ada danish, x pernah lagi i shopping yang betul-betul shopping macam dolu dolu..(sumpah rinduuuuu sangat-sangat time tu, tapi apakan dayaku....),  Tapi xpe la, danish lebih beharga dari apepun kan!. Sudahnyee shopping online ajelah, senang, mudah, cepat.

Panjang pulak mengarut, pendekkan cite, kami ke Star Mall ajelah, dekat.. 45 minit dari Chenor. Kat Star Mall pun ada macam-macam gak, ada cinema, ada bowling.. bole la kan.. walaupun bangunan sekitarnye belum siap sepenuhnye lagi.

Ini la dia... (sumber google)

Danish mcm biasa la, kalau p shopping kompleks, teserlah ke hepiannye..Ke mana tumpahnye kuah kan! Kami singgah beli paratha chicken cheese jap.. 

Awat Danish pakai baju tido? Hee becoz time ni dah pukul 6, mandikan dia siap-siap, balik kang, bagi susu trus tido jek, sonang mak!

Then, tanpa membuang masa, terus menuju ke tujuan asal incik hubby. Danish pun sebok tolong papa pilih kasut

Dia dah start boring dah... sudah...

Pusing-pusing dia jumpe cermin.. ape lagikkk


Haaaa, kan dok bercakap aje depan cermin tu, dia ingat kawan dia kot..hahaha. lawak la danish ni..

Dah bosan situ dia p sini lak..

Suka betul ngan patung ni, layankan aje la..
 Itu je gelagat danish yang sempat d rakam, mcm-macam lagi gelagat si comel ni, tapi mummy kepenatan dok mengejar danish ke hulu ke hilir.. poning mak nak!

Selesai papa beli kasut, kami trus balik..  Kasut baru papa? x sempat nak snap.. nanti-nanti lah ye..hee, tata~

# dalam dok sebuk mengejar Danish, sempat jugak i rembat suar jeans baru 1 tau.. ( xtahan dugaan YOUUU)

3 comments:

nik ros said...

amboi mummy, sempat rembat suar untuk diri sendiri yea.utk danish dop beli ker.sian danish pakai baju tido jea pi mall..hehehe
tak po la.pakai baju tido pun danish tetap comel :))

QUEEN of Heart said...

Danish dah banyak baju baru, hehe

nur said...

hi..blog walking here..singgah ler blog sy gak kat http://precioushandsatelier.blogspot.com/ tgk bunga2 cantik mekar dlm cara berbeza ssuai utk deko umah anda...