Followers

Ermmm.. hujung tahun ni nak berholiday kat mana ya??? think..!! think!! think!!

Assalamualaikum..Salam Jumaat yang indah uolsss..

Dikala kerja menanda kertas exam percubaan melambak-lambak ni.. Hatiku cepat stress,, kepala mula la merewang-rewang, jejari ni mula la menekan-nekan keyboard, sebok menggoogle.. hahaha..

Korang tau tak, sebenarnya since balik bandung aritu, kengkonon i dah insaf la, janji ngn diri sendiri, udah-udah le tu ye, taun depan lak kita sambung program cuti-cuti nih.. Almaklum lah, dah banyak melabur ke ekonomi rupiah..

Tapiii.. Mana leh tahan.. Huwaaa,,, Ati meronta-ronta ajak pergi bercuti lagi nih.. Apakan daya, nafsuku terhadap percutian ni memang tak dapat di bendung lagik..  Kalau orang dok promote tupperware kat skolah tu, i leh tahan iman lagi youu, ye lah, kalau beli tupperware banyak-banyak pon, sudahnye dalam almari ajelah letaknye.. Memang i tak bernafsu langsung tengok segala jenis tupperware yang di jual tuh, bukan kata tak beli langsung tau, beli jugak...tapi untuk kegunaan semata-mata, if untuk simpan-simpan, memang nononono lah..Weeee.. Tapi...!!! kalau bab pegi merewang, cuti-cuti makan angin rehatkan minda nih, memang hati tak boleh menahan beb.. Waduhhh, gawat ini macam..

Okeh, plan asalnya nak berjimat cermat sebab nak kumpul duit beli rumah.. Targetnya nak taun ni jugak la.. Inshaa Allah kalau ada rezeki, di temukan dengan rumah yang betul-betul berkenan di hati dengan rege yang setimpal dengan kemampuan.. Aminn. Aminn.. Amin..

Okeh, berbalik pada cerita cuti-cuti ujung taun ni,  ada beberapa cadangan tempat yang sudah berlegar-legar dalam kepala i nih,dok survey-survey jugak lah dua tiga pat ari nih,baca-baca pengalaman kengkawan blogger...  tapi kerja kerja membooking masih tidak dapat dijalankan lagi memandangkan takot terjebak menjadi pengawas peperiksaan SPM.. Ya Allah, mintak jauh la... I xnak..xnak..xnak.. Biarlah dapat klim ratus-ratus pun...Bagiku cuti sekolah itu lebih bermakna dari duit ratus-ratus tu.. Kalau terpaksa jadik pengawas, maka burn lah cuti ujung taun ku.. Huwaaaaa.. Tanak.. tanakk.. tanakk... Kengkawan doakan i yer.. If result sape calon pengawas dah keluar, baru lah kerja-kerja membooking dapat di jalankan serta merta... Escape pun tengah buat promosi 70% nih,, ape lagi.. jom jom jom

Plan hujung taun ni cuti-cuti dalam Malaysia ajer, percutian "bajet" tapi bermakna..Memandangkan kos hidup pun dah meningkat, minyak ron95 naik 20 sen...heee... Janji dapat santai-santai rilek rilek dengan incik hubby n lil prince mucuk-mucuk kami.

Antara lokasi yang dicadangkan adalah:

1. JOHOR BHARU VS SINGAPORE



2. CAMERON HIGHLANDS
Kalau pegi sini, boleh la sambil-sambil balik kampung terus.. Maknanya sebelum balik kampung singggah dulu semalam dua kat sini..

 *sumber en.google

3.GOLD COAST MORIB
Macam menarik kan tempat ni,,, sah sah anak teruna i suka sangat-sangat.. Kalau kat rumah, berendam dalam baldi pun dia layannn jekk, apetah lagik bila jumpe taman tema macam ni

*sumber en.google

4. LOST WORLD TAMBUN
Danish memang suka main air ni..
*sumber en.google

Setakat ni itu aje lah yang ada dalam list, tak tau la kot-kot bertambah lagi..heee.. yang mana ekk...??
Hurmmm, bila nak tau result pengawas SPM nih... tolonggglahhh~ phewww

Kalau ikotkan next week kitaorang p Terengganu,ada event old skool en.hubby..tapi dok homestay biasa jekk, sbb hotel yang di target sume fully booked.. Weekend lagi satu lak nak p Melaka sbb ada event skolah en. Hubby lak.. Tapi tu sume mungkin x dapat rilek-rilek sangat sbb terkejar-kejar nak balik, isnin keje..

So,kesimpulannya holiday hujung tahun memang diperlukan,,kan kan kan...muehehehe.. Alasan semata-mata kan.

Okey, tata~  (hurmmm...entri bandung masih di draft... mmg xde masa skang ni)

1 comment:

nik ros said...

wah..bestla. hujung tahun cuti lamo kan.